case

Mere ro og koncentration
til at studere

Sannarp High School, Sverige

Kædeprodukter giver ro i klassen og øger koncentrationsevnen hos studerende

Sannarp High School i Sverige (gymnasium) satte fokus på elevernes sundhed og evne til at fokusere og koncentrere sig.

Via en række interviews kom det frem, at eleverne fandt det svært at koncentrere sig, komme i gang med skoleopgaver og studere i fred. Et støjende miljø med mange eksterne stimuli kan påvirke elevernes energiniveau negativt samt forstyrre deres udholdenhed og ydeevne.

Det var med dette i tankerne, at man fik ideen til at teste forskellige tyngdeprodukter på en hel klasse, både individuelt og som en gruppe. Sannarp High School ønskede at undersøge, om vægtede produkter beregnet til daglig brug kunne bidrage til at forbedre elevernes evne til at koncentrere sig og studere i løbet af skoledagen.

Resultaterne var positive. Her er nogle af kommentarerne fra de studerende:

Jeg føler mig roligere, og det er roligere i klasseværelset, når de andre bruger produkterne.

Jeg sad fik en bedre kropsholdning, hvilket betød, at jeg kunne koncentrere mig bedre.

Jeg snakker normalt meget og svinger på min stol. Det gjorde jeg mindre, da jeg brugte tyngdekraven. Og jeg kunne arbejde bedre, så det var en god ting.

Læs mere om studiet her

 
 

Download Z-magasinet og bliv klog på:

  • Styrer dine sanser dit liv?
  • Hvor stor en rolle spiller søvn?
  • Hvordan kan børns indlæring styrkes?
  • Hvad siger forskningen om hjernens udvikling og søvn?
  • Hvordan bruger jeg mine 7 sanser?
  • Hvilke hjælpemidler kan gøre den største forskel? 

Og meget mere…

  

Se alle produkter til børn og unge

Case: Tyngde produkter i Gym