Anne Denning Lillelund - ZiboCare

Artikel

Forebygger og aflaster en smertefuld problemstilling

 

Trykaflastende madrasser:

Forebygger og aflaster en smertefuld problemstilling

Forskellige typer af trykaflastende madrasser spiller en central rolle, når ZiboCare udvikler løsninger på tryksårsproblematikker sammen med terapeuter, sygeplejersker og andet fagligt personale. Resultatet er mere komfort og højere livskvalitet for patienterne – og et arbejdsmiljø med færre tunge løft for personalet.

”Der er hele 200 faktorer, der spiller ind i forhold til, om en patient eller borger udvikler tryksår. Samtidig er skaden ofte opstået i det underliggende væv, inden huden bliver rød, brister og et egentlig sår bliver synligt. Netop derfor – og fordi det er yderst smertefuldt for patienterne – er det vigtigt at forebygge tryksår.”

”Som fagligt personale vil man altid gerne sikre sine patienter optimale forhold, men det kan være svært at spotte og forebygge tryksår i en travl hverdag. Med den rette viden, de rette produkter og trykaflastende madrasser kan vi bringe personalet på forkant, når det gælder den smertefulde problemstilling omkring tryksår,” fortæller Anne Denning Lillelund, der er Sales & Productspecialist hos ZiboCare, og uddannet fysioterapeut.

Med den rette viden om forebyggelse kan du sikre den immobile patient det optimale underlag. Du kan forebygge med de rette hjælpemidler, produkter og madrasser – og med en individuel vurdering af den enkelte patient og borger, så vi sammen får tilpasset løsningen bedst muligt.

Gør en stor forskel for patienter og personale

”Problemstillingerne omkring tryksår er ofte meget individuelle og forskelligartede. Derfor kigger vi sammen med fagpersonalet på de udfordringer, de står med, og på den enkelte patient, så vi i fællesskab finder den rette løsning. Og netop derfor lægger ZiboCare så stor vægt på, at vi byder ind med et højt fagligt niveau på det her komplekse område,” konstaterer Anne Denning Lillelund..

”Tryksår kan være en yderst smertelig og ubehagelig konsekvens hos sårbare patienter, der i forvejen kæmper med andre sygdomme og problemstillinger. Det har også rigtig mange menneskelige konsekvenser, når patienter får tryksår. For mange fortæller, at de bliver mere isolerede på grund af smerter, ubehag, lugtgener og frygt for infektion og eventuel amputation. Hertil kommer, at et tryksår kan koste op til flere hundrede tusinde kroner, hvis det fører til infektioner, indlæggelser og operationer,” siger hun og tilføjer:
”Netop derfor er det en stor fornøjelse at arbejde med forebyggelse, behandling og lindring af tryksår, som vi gør det hos ZiboCare. For jeg ved, hvilken forskel det kan gøre ude hos både patienter og personale. For med de rette hjælpemidler til patienten oplever vi ofte, at de løsninger vi tilbyder, også medvirker til et bedre arbejdsmiljø for personalet. I nogle tilfælde kan arbejdsskader undgås og hænder frigives til andre formål.
Derfor er det win-win at finde løsninger, der både tilgodeser patienten og personalet. Det reducerer både de menneskelige og økonomiske omkostninger, der er forbundet med tryksår,”
slutter Anne Denning Lillelund.

Hent Z-magasinet og bliv klog på:

  • Hvordan hjælpemidler kan forebygge tryksår
  • Mød tryksårseksperten dr.med. Rolf Jelnes
  • Hør om tryksårssygeplejersken Camillas erfaringer
  • Den rigtige madras kan frigøre ressourcer
  • Prøv madrasguiden
  • Læs om ZiboCares netværk for trykssårsspecialister

Og meget mere…
Tilmeld dig vores nyhedsbrev lige her, så sender vi dig Z-Magasinet.

Artikel: Såroverlæge om tryksår

Artikel: Fokus på forebyggelse