Strømafbrydelse - Madrasser med pumper

Strømafbrydelse / Strømfrie timer

Da mange kommuner planlægger strømafbrydelse / strømfrie timer er her en vejledning i håndtering af vores produkter.

Der er tre produktgrupper, der vil blive påvirket af at strømmen bliver slukket.

 

Vekseltryksmadras / helmadras:

Denne er klart den mest udsatte produktgruppe, da borgeren ender på sengens lameller, hvis strømsvigtet varer for længe.

En ny madras fra os, vil med en borger med 100 kg i fladt leje holde på luften i mindst 12 timer. Der er dog faktorer, der spiller ind, som kan nedsætte denne tidsfaktor. Dette kan være:

  • madrassens alder
  • borgerens vægt
  • rygning i eller omkring madrassen

Derfor vil det være en rigtig god idé at udelukke så mange af disse faktorer som muligt inden man planlægger at slukke for strømmen. Kontakt gerne din lokale konsulent for nærmere vejledning omkring dette – det er måske tid til at skifte madrassen.

 

Topmadrasser:

Denne produktgruppe er knap så udsat som helmadrasser. De holder dog ikke luft så lang tid, men ved længerevarende strømafbrydelse, vil borgeren ikke ende på sengelamellerne, men på den obligatoriske sikkerhedsmadras. Tjek dog altid at sikkerhedsmadrassen er i god stand.

En ny topmadras fra os, vil med en borger med 100 kg i fladt leje holde på luften i mindst 8 timer. Ovenstående faktorer gælder også på denne produktgruppe ved evnen til at holde luft over tid.

 

Kombinations-/hybridmadrasser:

Denne produktgruppe udgør ikke nogen risiko, da den både kan fungere med og uden pumpe. Hvis pumpen er sat til og der kommer strømafbrydelse, vil madrassen fungere som en trykaflastende madras uden risiko for at borgeren lægger den igennem.

 

Pumpens alarm ved strømsvigt

Det er vigtigt at sige, at alle pumper er udstyret med en alarm, der vil udløses ved strømsvigt. Denne stopper ikke før den bliver deaktiveret af brugeren eller plejepersonalet.

Der skal også gøres opmærksom på, at madrasserne ikke udfører velskeltryk ved strømsvigt, så kravet om vendinger og repositionerne vil være endnu mere aktuelt i perioden uden strøm.