fbpx

viden

Søvnproblemer hos
børn med ADHD

Behandling af søvnproblemer
hos børn med ADHD

Videnskabeligt fordybningsarbejde, interview-studie med undersøgelse af effekt af tyngdedynebehandling blandt børn med ADHD og andre psykiatriske diagnoser.

Behandling af søvnproblemer hos børn med ADHD
En lang række børn med ADHD og andre neuropsykiatriske sygdomme lider af søvnproblemer. Det har vist sig, at disse børn har en længere indsovningstid end andre børn.
Flere studier har vist, at tyngdedyner er en effektiv behandlingsform til disse børn. Tyngdedynerne kan være et alternativ eller et supplement til medicinsk behandling. Den sensoriske stimuli fra tyngdedynerne bidrager til mere ro og forkorter barnets indsovningstid.

I dette studie er forældre til 52 børn med ADHD og andre neuropsykiatriske diagnoser blevet bevilget en tyngdedyne, og er blevet fulgt gennem interviews omkring deres oplevelse med tyngdedynen. I disse interviews er der primært fokuseret på indsovningstid, generel søvnkvalitet og hvordan barnet er blevet påvirket heraf i dagtimerne. Desuden er der stillet spørgsmål til anvendelsesfrekvens, medicinering og hvorledes tyngdedynen er blevet anvendt.

Resultatet viser sig at være meget positivt. Klart størstedelen er meget tilfredse med tyngdedynens effekt og har set en tydelig forbedring hos børnene med hensyn til indsovningstiden. En del forældre har desuden oplevet forbedringer hos børnene i dagtimerne. På baggrund af de gode effekter og forældrenes positive oplevelser af tyngdedynerne, er der god grund til at anbefale tyngdedyner til børn med søvnproblemer – som et supplement eller et alternativ til medicin.

Populærvidenskabelig sammenfatning. Oversættelse fra svensk
Linköpings Universitet, Hälseuniversitet, Malin Pettersson

 
 

Tema: Børn & unge

Mere overskud i hverdagen færre konflikter, bedre trivsel Brug for en hverdag med mere overskud, færre konflikter og mere trivsel?         Læs mere...

Nyhed: ZiboCup

ZiboCup hjælper til med at undgå dehydrering. Et enkelt hjælpemiddel, der afspiller opfordringer til at huske at drikke – optaget med en stemme fra fx et familiemedlem. Læs mere...

Nyhed: Sens-Aid
med markant effekt

Sansestimulerende tyngdetæppe med vinger, der pakker kroppen ind skaber ro hos mennesker med fx stress, tankemylder, rastløshed og angst.  Kan anvendes i alle stole og er let at tage med  Læs mere...

Trykaflastende madras
til de mindste

Nyhed: ZiboKids Foam er en trykaflastende madras til de mindste fra 0,5 -5 kg med god liggekomfort og optimal trykfordeling. Leveres i individuelle mål.  Læs mere...

Vi skifter navn 
til ZiboCare

Zibo Athene skifter navn til ZiboCare og ZiboCare Denmark. Det gør vi fordi "we care".

Du får stadig markedets stærkeste sortiment indenfor sansestimulerende og trykaflastende hjælpemidler og den gode professionelle rådgivning.

 

Professio­nelle produkter
- nu også til private

Vi har et stærkt produktprogram af sansestimulerende og trykaflastende hjælpemidler til hele sundhedssektoren.

Mange af vores hjælpemidler bliver efterspurgt af private og
pårørende, som ønsker at få eller skabe mere livskvalitet i hverdagen
med enkle, ikke-medicinske, hjælpemidler.

Produkter til private  >