case

Bedre søvn og mere 
overskud med kædedyne

Magnus’ Mor

11-årig dreng med NLD fik bedre søvn,
mere overskud og robusthed

UDFORDRING:
Vores søn har NLD (en udviklingsforstyrrelse beslægtet med Asperger syndrom). Han havde problemer med at være meget træt om morgenen, uanset hvor mange timer han havde sovet. Ligeledes havde han problemer med at falde i søvn om aftenen. Han siger selv at; ”tankerne hvirvler rundt i hovedet ”. Han er meget sart i forhold til  sansemæssige stimuli.

RESULTAT: Mærkbar virkning
Nu, efter at have haft kædedynen i godt 2 måneder, er vores søn blevet meget glad for den. Faktisk så glad for den, at den skal med når vi er af sted en weekend. Han bruger sin egen dyne nederst og kædedynen ovenpå den. I starten var han noget i tvivl om den overhovedet havde nogen virkning for ham, men efter han havde sovet hos Bedstemor et par nætter kunne han mærke hvor meget han havde savnet sin kædedyne og hvor meget den betød for ham, i forhold til at være frisk i løbet af dagen.

Når han skal falde i søvn er der også en mærkbar virkning. Hvis vi skal måle det på noget, er der helt klart et fald i det antal dage han kommer ud og siger, at han ikke kan falde i søvn. Vores søn siger, at han ikke ved dette, men vi som forældre mener, at det er fordi han jo bare falder hurtigere i søvn. Tidligere kunne han rigtig mange gange give udtryk for, at han var så træt om morgenen. Nu siger han det bare en gang eller slet ikke. Han siger selv, at kædedynen måske har gjort, at han har sovet rigtig længe om morgenen her i ferien, hvilket han ellers ikke har kunnet.

Vi som forældre oplever en anden robusthed i hans sind i forhold til sansemæssige stimuli og omkring den uro der er i skolen.

Da jeg havde kædedynen kunne jeg ikke mærke det,
men nu jeg ikke har haft den 2 nætter kan jeg mærke forskellen

Magnus, 11 år