Case

Barn med ADHD får
bedre søvn og trivsel

Kædedyne giver barn med ADHD mere ro hverdagen 

UDFORDRING
ADHD-diagnosen gør at barnet flyver meget rundt fra aktivitet til aktivitet. Er svær at fastholde i en aktivitet, er f.eks. 2 minutter ved én aktivitet, hvorefter barnet springer videre til en ny akt.

Om natten er barnet meget urolig, har jævnligt mareridt og vågner ofte op i fodenden af sengen. Er uoplagt om morgenen, bliver let meget frustreret og irritabel i hverdagen og smider med ting. Er meget træt om aftenen. Der afprøves kædedyne i et forsøg på at opnå en bedre nattesøvn og for at give mere ro omkring siddende aktiviteter i dagtimerne.

RESULTAT
Efter præcis 2 ugers afprøvning kontaktes forældre for status på afprøvningen. Her oplyses det, at det går helt fantastisk. Barnet er fuldstændig opslugt af kædedynen og synes den er fantastisk. Barnet er meget begejstret for den og glæder sig til at komme i seng om aftenen, hvor denne putter sig ind under dynen.

Barnet sover nu natten igennem og er frisk og udhvilet om morgenen. Vågner også i den rigtige ende af sengen. Det har ikke været nødvendigt/aktuelt at afprøve kædedynen i siddende aktiviteter, da der nu ikke længere er den samme uro omkring disse.