Case

Produkter der kan hjælpe med at håndtere smerterne

Når madrassen arbejder med kroppen – mod smerterne

For aarhusianske Gigja er det både dag og nat en kamp at holde smerterne nede. Med Zibo Pius fra ZiboCare har hun fået en vigtig medspiller, der giver hende bedre søvn, mere ro og færre smerter.

Der er stort set ikke et tryk på kroppen, der ikke giver Gigja smerter. For hun lider af Ehlers-Danlos-syndrom, der er lige så sjældent, som det er smertefuldt. Det medfødte syndrom er en bindevævssygdom, der ødelægger bindevævet overalt i led og muskler:

– Det er kollagen-fibrene, der bliver revet i stykker, så jeg kan få smerter rundt omkring på kroppen. Det kan være fra et par bukser, hvor lindingen sidder lidt for stramt. Når jeg tager briller på. Eller under mine fødder. Nogen gange kan jeg have svært ved at synke, andre gange har jeg svært ved at se, fortæller Gigja om hverdage og nætter med smerter, der sætter sig forskellige steder i og på kroppen.

Der er stort set ikke et tryk på kroppen, der ikke giver Gigja smerter. For hun leder af Ehlers-Danlos-syndrom, der er lige så sjældent, som det er smertefuldt.

”…Det er bare den”
Netop nætterne giver nogle særlige udfordringer for en krop, der ”tager imod” alle påvirkninger og tryk – og reagerer med smerte:

– Hvis jeg lægger mig i sengen, og den ikke støtter helt rigtigt om kroppen, så kan mine led forskubbe sig, og jeg får meget hurtigt tryksår. Det er derfor vigtigt, at min madras giver mig støtte de rigtige steder. Samtidig må madrassen ikke trykke. Den skal aflaste, konstaterer Gigja, hvis tidligere madras var slidt – og i øvrigt ikke gav den rette støtte eller aflastning:

– Her kan jeg kun rose min ”kommunedame”, der hjalp mig med at finde en ny madras. Hun gav ikke op, selvom der undervejs var et par madrasser, der ikke fungerede for mig. Heldigvis havde hun læst eller hørt om Pius-madrassen fra ZiboCare, som jeg i første omgang fik på prøve. Der gik kun et par dage, så kunne jeg konstatere, at ”…det er bare den”. For min søvn blev hurtigt forbedret, og jeg havde det så mega rart i sengen.

En medspiller mod smerterne
For Gigja betød Zibo Pius en medspiller for kroppen i kampen for at holde smerterne så meget nede som muligt:

– Jeg kan kun rose madrassen til skyerne, og jeg havde ikke på nogen måde forestillet mig, at en madras kunne hjælpe mig på den måde. Jeg kan mærke, at sengen på en god måde arbejder under mig og giver mig støtte de rigtige steder. Når jeg løfter mit ben, så kompenserer den med det samme. Jeg skal bare vende mig, så er madrassen med en stille brummen i gang med at kompensere, fortæller hun og fortsætter:

– Om morgenen, når jeg vågner, så har jeg slet ikke det samme behov for at ændre stilling, sidde op eller lægge mig et andet sted. For her kan jeg blive liggende hele natten.

For Gigja betød Pius-madrassen en medspiller for kroppen i kampen for at holde smerterne så meget nede som muligt. 

Et trygt sted at finde hen
– Min seng er blevet et trygt sted at finde hen, når det er svært med smerterne, lyder Gigjas positive konklusion omkring Zibo Pius:

– Madrassen hjælper mig – også på de svære dage. Min søvn er blevet forbedret. Jeg kan blive i sengen hele natten, hviler mere og har færre smerter. Når jeg skal hvile mig i løbet af dagen, så er det også ind i sengen. Sådan var det ikke før, siger hun og runder af med et smil:

– Jeg er helt oppe at køre over den her madras!

Ergoterapeut i Aarhus Kommune om valget af Pius-madrassen til Gigja:
– Borgeren (Gigja, red.) lå ikke ret godt på sin tidligere madras, der var slidt og ikke længere gav hende aflastning, ro og hvile nok. Samtidig ville hun gerne prøve noget nyt, hvorfor jeg kiggede på, hvilke muligheder der var på vores lager. Borgeren prøvede nogle stykker, der dog ikke fungerede for hende.

– Borgeren havde brug for en meget, meget blød madras, der omsluttede kroppen, hvorfor jeg gik på ZiboCares hjemmeside og søgte på trykaflastende madrasser. Jeg så på nogle af ZiboCares produkter, og jeg kontaktede deres specialister, der foreslog en vekseltryksmadras som Pius. Den var der gode erfaringer med til forskellige patientgrupper med lignende smerter. Specialisten havde samtidig selv prøvet madrassen og kunne fortælle, at den var meget lydsvag.

– Borgeren prøvede Pius og var glad for madrassen. Så ZiboCare kom ud til Gigja og installerede den, og allerede på andendagen skrev Gigja til mig, at ”Vi har madrassen!”. Det var dejligt efter en lang proces, og hun lød frisk og glad i stemmen. Det var dejligt at høre, og jeg skrev ”Tak for god rådgivning” til Nanna fra ZiboCare.

ZiboCare er Eliteleverandør til det offentlige

Udbudsvagten har offentliggjort en liste over de virksomheder, der i 2019 har fungeret som leverandør til det offentlige. ZiboCare ligger helt i top og er blandt de 1%, der leverer mest til det offentlige. Det er vi rigtig stolte af. Vores produkter og løsninger gør nemlig en forskel både for brugere og for personalet. We Care.

Med præstationen følger også titlen som certificeret Eliteleverandør til det offentlige.

» Læs mere om ZiboCare her