O-Zone

Kædedyne giver børn bedre trivsel

O-Zone dynen gav dreng bedre eftermiddagslur og mere trivsel

”Barnet, der har cerebral parese, havde hver dag en rigtig dårlig og kort lur. Det havde indflydelse på hans trivsel. Vi prøvede derfor en O-Zone dyne fra ZiboCare, og vi er meget positivt overraskede over, at den har givet drengen så meget bedre søvn”, fortæller Jane Abrahamsen, der er pædagog i en århusiansk specialbørnehave.

For børnehavebørnene er middagsluren en god mulighed for at lade op til resten af dagens udfoldelser. Det satte derfor sit negative præg på en stor del af den 2-årige drengs hverdag, at han ikke fik det vigtige sove-break midt på dagen:

– Tidligere sov han både dårligt og i kort tid. Så der skulle en anden løsning til, måske en tung dyne af en slags. Vi havde samtidig hørt om juniorudgaven af O-Zone dynen fra ZiboCare, som Nanna fra firmaet kom forbi med, så vi kunne prøve den af. Jeg var spændt på at prøve dynen, men blev hurtigt positivt overrasket over, at den gjorde så stor forskel på drengens lur, fortæller Jane Abrahamsen om de første erfaringer med O-Zone dynen – i juniorudgaven på 3 kilo.

Den gode lur giver en langt bedre søvncirkel

– En dreng på to år har brug for sin søvn, og det var positivt, at vi ikke så spjættene mere, når drengen sov. Han vågnede heller ikke så meget i sin lur, og så gik han fra halvanden times urolig søvn til tre timers god søvn, lyder det fra Jane, der ser den gode lur som grundlag for en generelt bedre søvncirkel for barnet:

– En bedre lur giver en bedre eftermiddag. Det giver bedre søvn om aftenen og natten, hvilket igen betyder mere overskud dagen efter. Forældrene, er selvfølgelig også glade for den gode effekt, dynen har haft, og de overvejer, om deres søn skal have sin egen O-Zone dyne. For de kan mærke en stor og positiv forskel, når de får deres dreng hjem om eftermiddagen.

God rådgivning og vigtig vidensdeling med kolleger

Den nyåbnede specialbørnehave i Aarhus er til børn, der i en eller anden form har brug for hjælp. For eksempel som drengen her med cerebral parese. Personalet er derfor altid nysgerrige på, hvilke løsninger og hjælpemidler, der kan hjælpe både børn og personale i hverdagen:

– Vi havde i den forbindelse hørt om O-Zone dynen fra ZiboCare, der stod klar til at rådgive os om valg af den rigtige dyne. Vi fik Nannas nummer og visitkort, og hun var forbi for at fortælle os om, hvordan man bruger dynen optimalt. Hun kiggede samtidig forbi igen og fulgte op for at høre, hvordan det var gået, siger Jane og tilføjer:

– Her i børnehaven deler vi forskellig viden på tværs af grupperne. Det kan også være om forskellige produkter og løsninger, som vi har haft held med at bruge, og vi vil selvfølgelig dele med vores kolleger, at vi har positive erfaringer med både O-Zone dynen og ZiboCare.

 

O-Zone Kædedyne og Plaid