psykiatri

Øjeblikkelig virkning og overbevisende effekt 

 

Esbjerg: Succes med Sens-Aid i lokalpsykiatrien

Lokalpsykiatrien i Esbjerg behandler mennesker med moderat til svær sindslidelse, der begrænser dem i væsentligt grad i deres hverdag.

Vi bruger det sansestimulerende tyngdetæppe Sens-Aid i vores praksis i Lokalpsykiatrien, til vores patienter med motorisk uro og angst symptomer på tværs af diagnoser. Vores patienter oplever, at det afgrænser dem fysisk og giver dem ro samt øget kropfornemmelse. Det nedsætter hjernens arouselniveau og patienterne får lettere ved at indgå i de terapeutiske samtaler.

Sens-Aid har øjeblikkelig virkning og effekten er overbevisende
Patienter har udtalt, at det giver dem tryghed og har en angstdæmpende effekt. De fleste oplever øget velvære.

Sens-Aid bliver hos os også brugt til introduktion af sanseintegrationsbehandlinger overfor både patienter, studerende og personale. Og på den måde får alle en oplevelse af effekten ved afprøvning og får viden om hvordan Sens-Aid og sansestimuli kan bruges, som supplement til vores mere traditionelle behandling. Desuden er det helt uden bivirkninger.

Vi forestiller os i fremtiden at vi vil bruge Sens-Aid både i en almindelig stol, men håber også at det muligt at afprøve Sens-Aid i en klassisk gyngestol. Vi ser også muligheder i på sigt at anvende Sens-Aid til liggende grounding.

Bodil Ina Nygaard-Hansen og Lene Panduro
Ergoterapeuter ved Lokalpsykiatri Esbjerg