Case

Produkter der kan hjælpe med at håndtere udfordringer

Ny madras gav mere livskvalitet til sclerose-patient og ægtefælle

”Det er skønt, når man som sygeplejerske oplever, at en sclerose-patient og hendes ægtefælle får meget mere livskvalitet, fordi vi sammen med ZiboCare har fundet den helt rigtige madras til hende”, fortæller Maria Egeskov Bergmann, der er sygeplejerske i Vejle Kommune.

Maria Bergmann vidste godt, at det kunne blive svært at finde den rette madras til sclerose-patienten i Vejle-området. Til gengæld var hun heller ikke i tvivl om, at det ville være det hele værd. For borgeren havde brug for en madras, der gav hende bedre søvn og et bedre leje:

– Borgeren klagede over, at hun ikke lå godt på den madras, hun havde fået i 2016. Hun skulle vendes en del gange, og havde et sår på ryggen, der blev ved med at hele og så bryde op igen. Jeg ville derfor prøve at finde en ny madras til hende og gennem mit netværk af kolleger landede jeg hos ZiboCare, fortæller Maria om en proces, hvor der skulle nogle omveje til, før den rigtige madras var på plads:

– Vi prøvede på to måneder otte forskellige madrasser hos borgeren, blandt andet Zibo Pius og Quattro Plus fra ZiboCare, og jeg kunne hurtigt fornemme på hende, når det ikke var den rigtige. Selvom det altså var en kompleks opgave, så kløede ZiboCare på med krum hals, indtil borgeren valgte en Quattro Plus, der var den rigtige madras.

Maria Bergmann vidste godt, at det kunne blive svært at finde den rette madras til sclerose-patienten i Vejle-området. Til gengæld var hun heller ikke i tvivl om, at det ville være det hele værd. 

Mere frihed og overskud
Borgerens og ægtefællens reaktion var til gengæld ikke til at tage fejl af, da de fik den rigtige løsning forbi:

– Den nye madras fra ZiboCare gjorde det langt mere behageligt for borgeren, når hun lå ned og sad op. Samtidig betød madrassen, at ægtefællen, der passer hende 23 timer i døgnet, ikke skulle vende hende så mange gange i døgnet. Helt konkret har vi med den nye madras fået halveret antallet af gange, hun skal vendes. Det giver ægtefællen langt større frihed og mere overskud. Såret på ryggen brød heller ikke længere op så ofte. Så alt i alt har den nye madras givet langt mere livskvalitet til både borger og ægtefælle, konstaterer Maria Egeskov Bergmann.

Faguddannede konsulenter: Taler samme sprog

For en kommunal sygeplejerske på jagt efter en alternativ løsning til en borger var det ikke bare en stor fordel, at ZiboCare hurtigt, effektivt og løbende sendte nye madrasser og muligheder ud til borgeren:

– Det betød også meget, at konsulenterne hos ZiboCare er faguddannede, for eksempel som sygeplejersker. Det betyder, at de taler samme fagsprog som os og ved, hvad det betyder for den enkelte borger og patient, at vi sammen finder de rette løsninger. Det betyder samtidig meget for mig og sparer mig for meget tid, siger hun og glæder sig over, at der ved fælles hjælp blev fundet en ideel løsning til sclerose-patienten:

– Det er altid skønt, når man som sygeplejerske oplever at se en patient, der får det bedre – og en ægtefælle, der får mere overskud. Jeg har samtidig selv haft en rigtig dejlig oplevelse hele vejen igennem med både ZiboCare og hele systemet i Vejle Kommune.

ZiboCare er Eliteleverandør til det offentlige

Udbudsvagten har offentliggjort en liste over de virksomheder, der i 2019 har fungeret som leverandør til det offentlige. ZiboCare ligger helt i top og er blandt de 1%, der leverer mest til det offentlige. Det er vi rigtig stolte af. Vores produkter og løsninger gør nemlig en forskel både for brugere og for personalet. We Care.

Med præstationen følger også titlen som certificeret Eliteleverandør til det offentlige.

» Læs mere om ZiboCare her