Artikel

Trivsel i fokus

Specialmadrassen der skaber bedre arbejdsmiljø

NoDec® Wizard er en fuldautomatisk vekseltrykmadras, som hjælper stærkt immobile borgere med at vende sig i sengen, undgå tryksår og få en bedre søvn.

Den fuldautomatiske NoDec Wizard er et godt eksempel på et hjælpemiddel, hvor borgerne opnår hurtigere behandling og højere livskvalitet samtidig med, at teknologien understøtter de varme hænder og giver bedre arbejdsmiljø
”I udviklingen af teknologien har der været fokus på sundhed og trivsel for både borgerne og medarbejderne,” fortæller Jeannette Buchard Denker, som er sygeplejerske og CEO hos ZiboCare. Det kan netop være i de intime situationer,
som i søvnen og ved toiletbesøg, at borgerne hellere vil have hjælp af robotten end af en medarbejder.

I udviklingen af teknologien har der været fokus på sundhed og trivsel for både borgerne og medarbejderne.

Madrassen der trykaflaster
Det fuldautomatiske vendesystem NoDec Wizard programmeres til at vende borgeren kontinuerligt eller hver sjette time for at trykaflaste og skabe ro. Det giver ikke blot optimal tryksårsforebyggelse og bedre søvn, men frigiver ressourcer og skåner medarbejderne, der slipper for de tunge opgaver med at vende en borger i sengen flere gange i døgnet.
”Madrassen, der sikrer en koordineret vending, kan fx trykaflaste sensitive borgere eller borgere med mange smerter, borgere der har lungesygdomme, er intuberede eller er immobile,” fortæller Jeannette Buchard Denker og uddyber:
”For medarbejderne betyder det også et bedre arbejdsmiljø og mere tid til andre plejeopgaver; hvor der før typisk skulle to til en opgave med at vende en borger, klarer madrassen det hele selv.”

Opbygningen af madrassen
NoDec Wizard har tre forskellige terapifunktioner, vekseltryk, vendemadras eller kombination af vende- og vekseltrykmadras. Madrassen vender skånsomt og trygt borgeren, så kroppens udsatte punkter bliver aflastet og minimerer risikoen for tryksår. Teknologien er baseret på luftceller, der er placeret på tværs i over- og undermadras samt to permanent oppustede celler, som kører på langs af madrassens sider.
Madrassen har hurtigtvirkende ventiler, der sørger for, at luften effektivt strømmer gennem cellerne, og ved hjælp af vakuum opnås en hurtig tømning af luftcellerne. Trykfaldet skaber en øget blodgennemstrømning i det dybe væv i kroppen omkring knoglefremspring.

Case: Teknologi frigiver hænder

Artikel: Valg af madras