Sens-Aid – et innovativt multiredskab

Artikel:

Skaber ro og tryghed

 

Sens-Aid skaber ro og tryghed

Rigtig mange børn og unge trives ikke optimalt i hverdagen, som kan være et voldsomt bombardement for sanserne. Sens-Aid hjælper med at skabe ro.

 

Sens-Aid

Sens-Aid er et hurtigtvirkende, ikke-medicinsk redskab til brug i den siddende stilling. Den kan anvendes i enhver form for stol; hvilestol, sofa, skolestol, spisestuestol eller kørestol.

Sens-Aid er et tyngdetæppe med vinger, der hjælper med at skabe ”samling på kroppen”, geare ned, slappe af og lukke lidt ned for de mange sansestimuli fra omgivelserne.

Øjeblikkelig virkning
Sens-Aid er et handy, organisk formet tyngdetæppe med 6 tunge vinger, som pakker kroppen ind. Vingerne kan bruges enten alle på én gang eller delvist, som man foretrækker eller har behov for.

Vingerne stimulerer berøringssansen samt muskel-led-sansen. Ved stimuli til disse sanser, oplever de fleste brugere, at både krop og hoved bedre kan slappe af og falde til ro. Derfor er Sens-Aid god ved fx stresstilstande, psykiske udfordringer og motorisk uro.

De fleste mennesker kender til det at køre i lidt ”højt gear”, have svært ved helt at ”falde ned” og kunne slappe af. Derfor vil mange kunne profitere af en Sens-Aid, enten ved en ”time-out” i løbet af dagen eller sidst på dagen inden sengetid, for at gøre det lettere at kunne falde i søvn.

 

“Ved at anvende den tilhørende hætte, kan man reducere stimuli fra omgivelserne, både visuelt og auditivt.”

Sens-Aid giver mulighed for, at man kan trække sig lidt – uden dog nødvendigvis at skulle forlade fx det sociale rum. Man opnår lidt sit eget ”rum” i rummet. Ved at anvende den tilhørende hætte, kan man reducere stimuli fra omgivelserne, både visuelt og auditivt. Det kan være hensigtsmæssigt, hvis man har tendens til at blive overstimuleret.

 Skaber ro
Ved diagnoser som angst, depression, skizofreni og stresstilstande, kan Sens-Aid bidrage til en øget kropsfornemmelse, når man er lidt ”ude af balance” og har svært ved at mærke sig selv. Også ved motorisk uro, ufrivillige bevægelser eller rastløshed, kan man finde ro i Sens-Aid.

Mange målgrupper
I sundhedssektoren anvendes Sens-Aid både i Psykiatrien, i terapi og rehabilitering samt på ældre og handicapområdet.

Sens-Aid junior bruges særligt på indskolingsområdet. Her vil de børn der godt kan have lidt udfordringer med at sidde stille, finde ro og fordybelse, ofte kunne opnå bedre koncentrations- og indlæringsvilkår ved brug af Sens-Aid. Den kan snildt bruges på en skole-stol og er helt lydløs at anvende.

I SFO-regi ser vi også positiv effekt, da der ofte er uro og overstimulerede børn sidst på dagen, som har behov for at ”tanke lidt ro” til både krop og hoved. I private hjem, giver Sens-Aid god mening i sofaen efter en hård dag eller lige inden sengetid.

 

Enkel at bruge
Sens-Aid er så enkel, praktisk og anvendelig, at alle let kan bringe den i spil, enten til eget brug eller som forældre, pårørende, sundhedspersonale eller pædagogisk personale til forskellige brugere. Den placeres i en stol med anti-skrid-siden mod sædet. Vingerne pakkes ud og ”inviterer” brugeren ned i sædet.

“Vingerne pakkes ud og ”inviterer” brugeren ned i sædet.”

 

Når man sidder, lægges vingerne ind omkring og over kroppen, efter behov. Lommerne kan skabe den samlende effekt på kroppen og kan evt. forsynes med små ting, som kan være rare og stimulerende at røre ved hos de, som ønsker dette. stimulering af følesansen på denne måde, bidrager til ro. 

Praktisk
Sens-Aid er let at rengøre, opbevare og transportere. Der medfølger en handy skuldertaske.
Den tilhørende hætte kan bruges efter behov. Den bidrager til at lukke ned for stimuli fra omgivelserne, både auditivt og visuelt.

Download Z-magasinet og bliv klog på:

  • Styrer dine sanser dit liv?
  • Hvor stor en rolle spiller søvn?
  • Hvordan kan børns indlæring styrkes?
  • Hvad siger forskningen om hjernens udvikling og søvn?
  • Hvordan bruger jeg mine 7 sanser?
  • Hvilke hjælpemidler kan gøre den største forskel? 

Og meget mere…

  

Se alle produkter til børn og unge

Case: Tyngde produkter i Gym

Professio­nelle produkter
– nu også til private

Vi har et stærkt produktprogram af sansestimulerende og trykaflastende hjælpemidler til hele sundhedssektoren.

Læs mere om vores produktprogram >