Artikel

Anbefalinger om brug af kædedyne til behandling af søvnproblemer

Ny klinisk retningslinje for behandling af børn og unge med ADHD


Sundhedsstyrelsen har for nyligt udgivet en ny udvidet retningslinje om udredning og behandling af ADHD hos børn og unge. En stor del af de børn og unge, der har ADHD, lider også af forstyrret søvn. Mange forældre søger derfor hjælp til behandling, og den nye retningslinje på området indeholder nu også anbefalinger om brug af kædedyne til behandling af disse søvnproblemer.

I den nye retningslinje noterer Sundhedsstyrelsen, at det er god praksis at tilbyde børn og unge med ADHD og søvnforstyrrelser at afprøve en kædedyne i de tilfælde, hvor indsovningen er længere end 30 minutter efter, at barnet/den unge er gået i seng og har slukket lyset. Kliniske erfaringer har nemlig vist, at en kædedyne kan være med til at hjælpe barnet/den unge til at falde hurtigere i søvn og efterfølgende sove bedre.

Bedre søvn med kædedyner
Hos ZiboCare får vi ofte fortalt succeshistorier om, at vores kædedyner har hjulpet brugerne til bedre søvn og mere trivsel. Dem får vi fra kommuner, psykiatri og søvnklinikker rundt om i landet, men vi får dem også fra forældre til børn med ADHD, der har inddraget de tunge dyner i deres hverdag.
For eksempel har personalet på Børne- og ungdomspsykiatrisk afdeling Odense længe arbejdet med søvn som en nøgle til at skabe mere velvære, livskvalitet og færre symptomer hos patienterne. I afdelingens søvnforløb spiller kædedynen en vigtig hovedrolle, fordi den giver mange af de unge mennesker en tung tryghed og en tiltrængt bedre søvn.

Kædedyner gavner hele familielivet
Hos ZiboCare oplever vi, at brugen af kædedyner i mange familier gavner hele familielivet, da en bedre søvn bringer flere positive effekter med sig. Nogle af de resultater, som vi ofte hører om, er, at børnene/de unge får en hurtigere indsovning og roligere nætter uden opvågninger. Det giver dem mere overskud til at klare hverdagen med både børnehave/skole og legekammerater. Desuden oplever mange af familierne færre konflikter, flere smil og generelt en bedre trivsel, når de tager kædedynen i brug.

 

Find den nye udvidede retningslinje fra Sundhedsstyrelsen her.

inspiration

Kædeprodukter og sansestimulering

Artikel: Tryghed under
en (tung) dyne

Værktøj: Vælg den rigtige kædedyne

Case: Kædedyne gavner familielivet

Viden: Sådan virker kædeprodukter

ZiboCare er Eliteleverandør til det offentlige

Udbudsvagten har offentliggjort en liste over de virksomheder, der i 2019 har fungeret som leverandør til det offentlige. ZiboCare ligger helt i top og er blandt de 1%, der leverer mest til det offentlige. Det er vi rigtig stolte af. Vores produkter og løsninger gør nemlig en forskel både for brugere og for personalet. We Care.

Med præstationen følger også titlen som certificeret Eliteleverandør til det offentlige.

» Læs mere om ZiboCare her