Forebyggelse af tryksår

Med den rette viden, værktøjer og rådgivning kan 95% af alle tryksår forebygges.

Antallet af tryksår stiger i takt med, at samfundet får flere ældre og flere plejekrævende ældre. Vi har interviewet en række specialister på området og samlet viden og værktøjer til at forebygge tryksår. Du kan fx møde dr.med. Rolf Jelnes, som i sin karriere har arbejdet med tryksår i både danske og internationale sammenhænge.

Artikel: Såroverlæge om tryksår

”Gå ud og se på patienten”, lyder opfordringen fra dr.med. Rolf Jelnes. For så er det egentlig ikke svært at forebygge tryksår. Hele 95% af dem kan faktisk forebygges, konstaterer den danske tryksårsekspert i artiklen, hvor han fortæller om indsatsen mod tryksår på både dansk og europæisk plan.
Læs mere…

Ditte Kjeld Storm - ZiboCare A/S

Artikel: Frigør ressourcer

Et godt forebyggelsesarbejde på tryksårsområdet frigør ressourcer, som kan bruges meget bedre andre steder. ”I en tid, hvor personalet ofte er presset, så kræver tryksår for mange gode ressourcer. Det er ærgerligt, når der er så gode muligheder for at forebygge.”
Læs mere…

Netværk for specialister

”Vi har etableret et nationalt netværk for tryksårseksperter i Danmark, der er specialister på området,” fortæller sårsygeplejerske og salgschef Karina Mulberg Hansen, ZiboCare, der faciliterer netværket, hvor tryksårs-fagfolk på tværs af fag udveksler viden og erfaringer.
Læs mere…

Anne Denning Lillelund - ZiboCare

Artikel: Valg af madras

Det rigtige valg af madrasser giver færre tryksår, mere komfort og højere livskvalitet for patienterne – og et arbejdsmiljø med færre tunge løft for personalet. Læs med, når Sales & Productspecialist Anne Denning Lillelund fra ZiboCare fortæller om det svære – og vigtige – madrasvalg.
Læs mere…

Artikel: Fokus på forebyggelse

For mange sårbare patienter er tryksår en ekstra og smertefuld problematik. Den kan ofte undgås med den rette risikovurdering og forebyggende sygeplejehandlinger. Det fortæller Camilla L. M. Sørensen, der er sårsygeplejerske på Aalborg Universitetshospital og rådgiver kolleger omkring sår, tryksår og forebyggelse på tværs af afdelinger i det nordjyske.
Læs mere…

Artikel: Bag om tryksår

Der er mange faktorer, der bidrager til at udvikle tryksår. Heldigvis findes der også mange løsninger. Fokus på interne og eksterne faktorer kan hjælpe med at forebygge.
Læs mere…

Få inspiration til

Forebyggelse af tryksår

Modtag Z-magasinet og bliv klog på:

  • Hvordan hjælpemidler kan forebygge tryksår
  • Mød tryksårseksperten dr.med. Rolf Jelnes
  • Hør om tryksårssygeplejersken Camillas erfaringer
  • Den rigtige madras kan frigøre ressourcer
  • Prøv madrasguiden
  • Læs om ZiboCare’s netværk for trykssårsspecialister

Og meget mere…
Tilmeld dig vores nyhedsbrev lige her, så sender vi dig Z-Magasinet.